Brytfanna to niezwykle uniwersalne naczynie kuchenne. Możemy w niej przygotować bardzo wiele różnych potraw. od pieczonego mięsa po ciasto. Brytfanny mogą spełniać jednocześnie funkcję patelni oraz garnka. Dlatego to doskonały wybór dla osób, które na mają zbyt wiele miejsca na przechowywanie sprzętów kuchennych.
Jaka brytfanna sprawdzi się w naszej kuchni?
W sklepach znajdziemy brytfanny do pieczenia wykonane z różnych materiałów, z różną powłoką wewnątrz naczynia. Dlatego każda z nich ma nieco inne właściwości; wady i zalety.
Dlaczego warto korzystać z brytfanny do pieczenia?
Po pierwsze to ogromna oszczędność czasu i naszej energii. Właśnie w brytfannie możemy bez problemu przygotować posiłek dla całej rodziny. To świetna opcja dla osób zapracowanych lub takich które nie przepadają za spędzaniem długich godzin w kuchni. Po drugie brytfanny są bardzo wszechstronne można w nich przygotować wiele zróżnicowanych potraw. Od wyrafinowanych obiadów po smaczne ciasta. Możemy też zainwestować w brytfannę dwupoziomową. Takie naczynie pozwoli nam przygotowywać aż dwie potrawy jednocześnie. To dodatkowo skraca czas jaki musimy poświęcić na gotowanie…
W brytfannach dobrej jakości jedzenie nie przywiera do ścianek naczynia, a więc w czasie gotowania nie musimy używać dużych ilości tłuszczu. To świetna informacja dla osób, którym zależy na kruchych i soczystych daniach, jednocześnie chcą się zdrowo odżywiać. W czasie przygotowywania jedzenie zachowuje witaminy i inne wartości odżywcze,