Atrakcyjna prezentacja i wygodny transport ciasta z podkładkami pod tort

Podkładka pod tort jest produktem, który może być używany do ochrony tortów przed wilgocią, tłuszczem i skraplaniem. Świetnie sprawdza się jako taca do serwowania wszelkiego rodzaju deserów. Podkładki pod torty dostępne są w różnych rozmiarach i wzorach, od prostych białych po bardziej eleganckie i wyszukane pozłacane bądź barwione np. na róż. Podkładka pod tort jest przydatna zarówno jako narzędzie do jedzenia, jak i do prezentacji.

Podkładki pod tort kluczem do efektownej prezentacji

Podczas prezentacji tortu można ułożyć deser bezpośrednio na powierzchni podkładki lub umieścić ją pod podkładem do tortu. Płaska powierzchnia sprawia, że jest ona idealnie płaska, dzięki czemu można na niej z powodzeniem serwować potrawy. Używana jako podstawka pod tort do podawania, może być umieszczona pod talerzem, pozwalając na serwowanie ciasta na podkładce, jednocześnie dodając odrobinę elegancji do prezentacji.

Nieporowata, gładka powierzchnia podkładki sprawia, że nadaje się ona również do serwowania lodów, jogurtu lub owoców. Podkładki pod tort link są również doskonałe do lukrowania tortów, ponieważ tworzą barierę pomiędzy tortem a lukrem, zapobiegając jego wsiąkaniu. Podkładki są dostępne w różnych rozmiarach i są wykonane z różnych materiałów.

podkładki pod tort

Podkłady pod tort z różnych materiałów i w różnych kolorach

Podkłady pod tort są dostępne w różnych kolorach, od białego do czarnego, brązowego i beżowego. Bardzo popularny jest kolor złoty.

Miękka podkładka silikonowa zapewnia najwyższy stopień ochrony przed wilgocią, tłuszczem i kondensacją.

Podkładka z twardego tworzywa sztucznego jest bardzo uniwersalna, ponieważ można ją stosować do każdego rodzaju ciasta.

Podkładka z pianki jest najbardziej ekonomiczną opcją, ponieważ jest cieńsza, lżejsza niż podkładka silikonowa.